Overslaan naar content

Category Cluster Manager - Food of the world - BeNeLux

Op locatie
  • Ternat, België

Functieomschrijving

Functie

De Category Cluster Manager Benelux heeft P&L verantwoordelijkheid voor één van de snelst groeiende categorieën, nl. Food of the World – met een omzet van 33.5 miljoen en merken als Suzy Wan, Old El Paso, etc. Pietercil is in België martkleider in deze categorie en neemt in Nederland een challenger rol op, met grote ambities. Het is een snelgroeiende categorie binnen een context waar consumenten meer en meer zoeken naar variatie in de eetgewoonten..

De Category Cluster Manager dient een strategisch plan voor de toekomst op te maken, met als doel de marktpositie in België verder te verstevigen en in Nederland terug een marktleidersrol op te nemen. Hij/zij staat in voor het bepalen en uitvoeren van de category & (trade) marketing strategie voor de categorie, over de landen heen, en te streven naar category excellence, om de groei en winstgevendheid van de merken te versterken.

Dit omvat ook een commercieel / business development element - zowel in het versterken van de relaties met de merkeigenaren als in het zoeken naar nieuwe merken.

Daarnaast is er ook een (organisatorische) transformatie naar een meer klant -en consumentgerichte structuur & mind-set. Je maakt deel uit van het Leadership team Center of the Plate zodat je op deze manier mee vorm geeft aan de transformatie binnen de organisatie. Binnen deze change vertrek je vanuit gedegen (P&L) analyses, om zodoende een meer strategische visie & story-telling van de categorie en de merken te brengen naar klanten.

In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Category Development & Marketing Lead “Center of the Plate” BNFL die verder rapporteert aan de Chief Commercial Officer.

Je leidt & coacht een team van 3 personen, bestaande uit Category Managers en (Trade) Marketers.

Verantwoordelijkheden :

- Op basis van marktdata (o.a. shopper, consumer, marktkennis, etc) en met input

van de sales/klanten de visie voor de categorie uitwerken en deze samen met

het team implementeren;

- In samenwerking met sales teams duidelijke commerciële doelstellingen stellen

en de categorie in de verschillende landen sturen;

- Het budget (trade budget, condities en A&P budget) van de categorie in

toegewezen landen beheren en opvolgen;

- Het aansturen, opleiden & coachen van een team van 3 marketeers;

- Het beheren van de merken, de commerciële en (trade) marketingactiviteiten

voor de categorie uitrollen, en optreden als ambassadeur van deze merken;

- In overleg met de Category & Marketing Lead, plannen, onderhandelen, uitvoeren,

en bijsturen van alle aspecten van de commerciële akkoorden, met de verschillende niveaus van de toegewezen merkorganisaties, om uiteindelijk de dienstverlening aan deze merkeigenaren te verbeteren;

- Het uitwerken van categorie presentaties/selling stories, gesprekken met de retailers en klanten in de relevante kanalen, met het oog op profitable growth zowel voor onze retail partners als voor onze merkorganisaties en Pietercil.

- Het initiëren en/of ondersteunen van new business i.s.m. de category dev & marketing lead

Op locatie
  • Ternat, België

of